Selvom jeg ikke helt har overblik over, om alle dele af landet har fået livgivende regn, vover jeg alligevel at skrive, at vi endelig kan lade tankerne dreje sig om andet end vanding af vores planter.


Vindere i tørkeperioden

Vi kan se os om i haverne og lægge mærke til, hvilke planter der har klaret sig bedst gennem sommeren. Der kan fx være tale om enkelte stauder, der næsten ikke viser tegn på svækkelse, eksempelvis Echinops - kugletidsel og Stachys - lammeøre. Midt i juli så jeg også en af de mange virginske ærenpris - Veronicastrum stå rigtig flot.

Men under tørken kan der også være planter, der har bukket under og som nu skal skiftes ud med nye. Måske er der tilmed kommet nye på ønskesedlen hen over sommeren. Lad dig friste nederst i nyhedsbrevet eller gå straks til vores kæmpe udvalg af planter til haven:

Hvad med græsplænen?


De fleste har undladt at vande græsplænen og regnet med, at den bliver grøn igen. Sådan plejer det at gå, men denne gang har tørkeperioden været så lang, at ingen fagfolk tør garantere, at græsset nok skal gro igen. Vi må vente og se.

Nogle steder bliver det nok nødvendigt at efterså eller etablere en helt ny plæne. Når du skal vælge en plænegræsblanding, sikrer du dig et godt resultat under vanskelige vækstbetingelse ved at vælge en blanding med flere og gode græsarter i. Her gælder det, at pris og kvalitet hænger sammen.

Græssorter, der er forædlet til plæner med mange skud fra hver enkelt græsplante, koster mere end græssorter, der skal give foderenheder til dyrene. De vokser hurtigt, men har ikke den samme skudtæthed som plænesorterne.

Fjern ukrudtet, mens det er nemt

Mælkebøtter og andre ukrudtsarter står temmelig friske i mange gule plæner, så nu er de nemme at få øje på og så kan de fjernes. Efterfølgende fyldes hullerne med jord, inden eftersåning.

Ny plæne hurtigt


Vil du have en ny, grøn plæne hurtigt, kan du lægge rullegræs. Forarbejdet er det samme som til græsfrø. Se vores vejledning om græsplæner og rullegræs her:


Har du spørgsmål til såning af græsplæne eller andet, så tøv endelig ikke med at kontakte mig på telefon 97 45 43 21 eller mail info@lundhede.com.


Rigtig god fornøjelse i haven! ☀️🌻


Mange hilsner
Jens, Lundhede Planteskole.
GRÆSFRØ - VILLA

Hunsballe Frø

10 kg


580,-


GRÆSFRØ - FRITIDSHUS

Weibulls

0,8 kg


142,-


KØB / MERE INFO
RULLEGRÆS

15-23 m2

40 cm x 250 cm


79,-


KØB / MERE INFO
PURPURSOLHAT

Echinacea purpurea


'Rubinstern'


39,-KØB / MERE INFO
PALMELILJE

Yucca filamentosa

Blomstrer juli-august120,-KØB / MERE INFO

HØSTANEMONE

Anemone japonica

'Königin Charlotte'


61,-KØB / MERE INFO

GRATIS TIPS TIL HAVEN

Vores egen haveekspert,
Aksel, deler GRATIS ud af sine mange tips til haven både på:

Facebook

Hjemmesiden

YouTube 
 
 
Lundhede Planteskole, Gindeskovvej 22, 7540 Haderup, Denmark
info@lundhede.com   |   www.lundhede.com

Ønsker du IKKE flere nyhedsbreve fra Lundhede Planteskole?

Klik her for at afmelde

Email Marketing by ActiveCampaign