Lige nu kan vi nyde efteråret, men efter det kommer vinter og haven bliver mere bar. Her får du nyttige tips til at pifte vinterhaven op.

Forbered vinterhaven
- få masser af nyttige tips

Lige nu kan vi nyde efteråret, men efter det kommer vinter og haven bliver mere bar end den er nu. Der kommer de stedsegrønne for alvor ind i billedet, og her tænker vi nåletræerne som enebær – Juniperus, cypres – Chamaecyparis, taks – Taxus, tuja – Thuja m.fl.

De er med til også at gøre haven interessant på den årstid. Udover, at vi kan nyde synet af dem i vintertiden, har fuglene også stor gavn af dem - dels som skjule- og opholdssted om vinteren, dels som redesteder i foråret og om sommeren.

Plantetid for stedsegrønne

Det lune efterår er perfekt til at plante de stedsegrønne i. De kan fint nå at etablere nye rødder, inden jorden bliver for kold, og dermed har de bedre mulighed for at komme gennem vinteren i god tilstand.

Mange overser dette

Selvom det har regnet godt i de fleste egne af landet efter sommertørken, er det alligevel godt at vande nyplantede stedsegrønne, så jorden med sikkerhed bliver gennemfugtig omkring dem i en god dybde, gerne ned i halvanden meters dybde. Det er den nemlig langt fra alle steder.

Skab det bedste grundlag med Champost

Skal du plante i dårlig jord, fx meget let, sandet jord eller hård, tung lerjord, er jordforbedring med fx Champost Jordforbedring godt for planterne.

Hvad skal du vælge

Skal du have stedsegrønne nålebærende til skygge, er taks den bedste. Den tåler temmelig meget skygge, og den tåler også hård beskæring. Thuja tåler halvskygge og noget beskæring. Både taks og thuja kan anvendes til klippede hække. Cypres og enebær skal have en lys placering og tåler kun lidt beskæring. Hvis man ved beskæring af dem hele tiden husker, at der skal være grønne nåle tilbage på de grene, man klipper i, går det fint. Så kan man endda forme selv enebær til noget specielt.


Har du spørgsmål til plantning eller placering af de stedsegrønne, så tøv endelig ikke med at kontakte mig på telefon 97 45 43 21 eller mail info@lundhede.com.


Rigtig god fornøjelse i haven! 🌳😀☀️


Mange hilsner
Jens, Lundhede Planteskole.
'ARNOLD'

Juniperus communis

Enebær


123,-


'NANA GRACILLIS'

Chamaecyparis obtusa

Solcypres


160,-


KØB / MERE INFO
'GREEN CARPET'

Juniperus communis

Krybende enebær


152,-


KØB / MERE INFO
'NANA'

Abies balsamea

Dværgbalsamgran


191,-KØB / MERE INFO
'TEDDY BEAR'

Chamaecyparis obtusa

Solcypres208,-KØB / MERE INFO

JORDFORBEDRING

Fra Champost

50 liter


102,-


KØB / MERE INFO

GRATIS TIPS TIL HAVEN

Vores egen haveekspert,
Aksel, deler GRATIS ud af sine mange tips til haven både på:

Facebook

Hjemmesiden

YouTube 
 
 
Lundhede Planteskole, Gindeskovvej 22, 7540 Haderup, Denmark
info@lundhede.com   |   www.lundhede.com

Ønsker du IKKE flere nyhedsbreve fra Lundhede Planteskole?

Klik her for at afmelde

Email Marketing by ActiveCampaign