Hvad er en have for dig? Er det måske fornemmelsen af at være i en skov? Det kan imidlertid være lidt svært at opnå, hvis du kun har en lille villahave, men hvis vi tænker en lund med få træer, kan det nok realiseres i den havestørrelse. En lille gruppe af træer, der ikke bliver ret store, er ofte nok til at opnå lundstemnigen.

Skab lundstemningen med disse træer

Bærmispler som Amelanchier laevis, A. lamarckii og A. arborea ’Robin Hill’ bliver ikke særligt store. De får hvide eller svagt rosa blomster i det tidlige forår og senere små, mørke frugter og en flot efterårsfarve.

Du kan også se nærmere på tjørn – Crataegus, hvor der er adskillige slags at vælge i mellem, bl.a. Glansbladet tjørn – Crataegus lavallei med hvide blomster og gulliggrønne til orange frugter samt flotte efterårsfarver. Kig også på hvidtjørn – Crataegus monogyna, der har hvide blomster og røde frugter. Lidt efterårsfarve.

Kombiner de små træer med stauder og løgblomster

I en gruppe med 3-4 af disse træer kan man plante forskellige stauder og løgblomster, som er med til at fremhæve skov-/lundstemningen. Det kan være de traditionelle forårsløg og -knolde som fx eranthis, vintergækker, krokus, skilla, snepryd eller narcisser.

Egnede stauder kan være akeleje, anemone, bispehue, duskkonval, fjerbusk, hosta, julerose/påskeklokke, kulsukker, kæmpestenbræk, kærminde, kærmindesøster, liljekonval eller storkenæb. Det stedsegrønne indslag kan være buksbom, laurbærkirsebær eller lave taks.
Rigtig god fornøjelse i haven 😃

Jens, Lundhede Planteskole.

Har du spørgsmål til valg af træer til din have, så kontakt mig endelig på tlf. 97 45 43 21 eller info@lundhede.com. Jeg glæder mig til at høre fra dig 😃

BÆRMISPEL

Amelanchier Arborea


150-200 cm


522,-


HVIDTJØRN

Crateagus Monogyna


175-200 cm


461,-KØB / MERE INFO
PAPIRBARKLØN

Acer Griseum


100-150 cm


522,-


KØB / MERE INFO
HØSTFLOKS

Phlox Paniculata

'Blue Paradise'47,-


KØB / MERE INFO
NELLIKEROD

Geum Hybrid

'Carlskær'


47,-


KØB / MERE INFO
KÆMPESTENBRÆK

Bergenia hybr.

'Spring Fling'


61,-


KØB / MERE INFO
VIDEO: Guide til plantning af stauder
VIDEO: Guide til lægning af blomsterløg
 
 
 
 
 
Lundhede Planteskole, Gindeskovvej 22, 7540 Haderup, Denmark
info@lundhede.com   |   www.lundhede.com

Ønsker du IKKE flere nyhedsbreve fra Lundhede Planteskole?

Klik her for at afmelde

Email Marketing by ActiveCampaign