Planterne sveder


Sommeren er over os og det er efterhånden længe siden, at der sidst faldt regn i betydelige mængder. Det gør, at nogle planter nu har brug for mere vand, end de selv kan hente fra jorden.

Især gælder det planter, der er plantet i foråret og derfor endnu ikke har et godt udviklet rodnet, herunder både nyplantede og vandkrævende ældre planter på let og sandet jord.

Rhododendron er en plantegruppe, som generelt er mere tørstige end så mange andre planter. Roser på let, sandet jord vil også have gavn af en god vanding, og med det menes 20-30 millimeter vand. Brug gerne en regnmåler for at være helt sikker.

Vand om aftenen, natten eller tidlig morgen

Det er bedst at vande aften, nat og tidlig morgen, især hvis dagene er solrige og meget varme.

Vander du sådan en varm dag, kan der fordampe meget af det vand, du spreder ud, inden det siver i jorden og dermed giver næring til planterne. Store og veletablerede buske og træer skulle gerne kunne klare sig uden kunstvanding.

Siveslange måske en løsning for dig

Udover diverse vandspredere kan det nogle steder betale sig at bruge en siveslange, fx ved hække og andet på række, som fx jordbær.

En siveslange kan i en del tilfælde også lægges, så den kan vande et bed. Fordelen ved sivevanding er bl.a., at du kan vande med en lille vandmængde pr. time og over lang tid, så alt vandet stille og roligt siver ned til planterødderne. Du kan dermed præcist vande de planter, der har behov.


Rigtig god fornøjelse i haven
😃


Jens, Lundhede Planteskole.

Skal du i gang med at plante, men har brug for inspiration, så tøv endelig ikke med at kontakte mig på tlf. 97 45 43 21 eller info@lundhede.com.

Jeg glæder mig til at høre fra dig
😃
SIVESLANGE

15 m


291,-


MICROSPRINKLER

10 stk. inkl. spyd


676,-


KØB / MERE INFO
FOLDESPAND

Burgon & Ball, 11 l


257,-


KØB / MERE INFO
SLANGEOPRULLER

Til væg, 20 m


873,-


KØB / MERE INFO
SLANGEHOLDER

Varmeforsinket


264,-


KØB / MERE INFO
VANDKANDE

Weibulls, 2 liter


53,-


KØB / MERE INFO
 
 
 
 
Lundhede Planteskole, Gindeskovvej 22, 7540 Haderup, Denmark
info@lundhede.com   |   www.lundhede.com

Ønsker du IKKE flere nyhedsbreve fra Lundhede Planteskole?

Klik her for at afmelde

Email Marketing by ActiveCampaign