Preview

Ifølge kalenderen er vi inde i årets første forårsmåned, men lige nu er det sne og kulde, der regerer ude. Inde kan vi planlægge samt så i vindueskarme og andre lyse steder.


Gå på jagt i dine vinplanter

Har du en eller flere vinplanter, især i drivhus eller udestuer, er der grund til se dem grundigt efter. De bliver ofte befængt med skjoldlus, og i vintertiden er de nemmest at få øje på.

Skjoldlus er en art af små bladlus, der gemmer sig under et brunligt skjold. De sidder ofte delvis skjult i barkrevner, men kan også sidde helt frit på grene og stammer. Når vi kommer længere frem på foråret, fødes nye unger, som kravler væk fra moderen under skjoldet, og lige på det tidspunkt er de meget sårbare. Desværre er det er ikke nemt at afgøre, hvornår det tidspunkt kommer, så i praksis er det nu, det er nemmest at bekæmpe dem. Du kan bruge en meget stiv børste eller skrabe dem af.

Se efter store knopper på solbærbuske

Man kunne fristes til at tro, at store, runde friske knopper på solbær er tegn på god trivsel. Men det eneste, der trives godt i disse runde knopper, er bittesmå galmider - Solbærknopgalmider, som ødelægger solbærbuskene. Så enten skal knopperne eller hele busken væk.

Er det få knopper, er det måske overkommeligt at pille knopperne af og få dem væk med fx dagrenovationen. Er det mange knopper, er det i praksis bedst at fjerne hele busken og få den væk fra haven eller brænde dem med knopperne på. Derfor er det nu, inden galmiderne vågner, buskene skal væk. Senere på foråret kravler de fra de gamle knopper ud på de nye skud. Problemet er, at miderne kan viderebringe en sygdom, der kaldes Solbærribbesvind, som nedsætter udbyttet betydeligt. Solbærknopgalmiders tilstedeværelse på solbærbuske er også en væsentlig grund til ikke at modtage planter fra en anden have.

Rigtig god fornøjelse 😃

Jens, Lundhede Planteskole.

P.S. Har du spørgsmål, så tøv ikke med at kontakte mig på tlf. 97 45 43 21 eller info@lundhede.com.

VITIS VINIFERA

'Schuyler'

Vindrue


145,-


VITIS VINIFERA

'Himrod'

Vindrue


145,-


KØB / MERE INFO
VITIS VINIFERA

'Don Muscat'

Vindrue


145,-


KØB / MERE INFO
RIBES NIGRUM

'Ben Alder'

Solbær


99,-


KØB / MERE INFO
RIBES RUBRUM

'Rovada'

Ribs


120,-


KØB / MERE INFO
RIBES UVA-CRISPA

'Captivator'

Stikkelsbær


111,-


KØB / MERE INFO
VIDEO: Guide til plantning af frugttræer - få de lækreste æbler med denne guide
VIDEO: Sådan beskytter du træets bark
VIDEO: Spiring af blomsterfrø - sådan får du de flotteste blomster i haven
 
 
 
 
 
Lundhede Planteskole, Gindeskovvej 22, 7540 Haderup, Denmark
info@lundhede.com   |   www.lundhede.com

Ønsker du IKKE flere nyhedsbreve fra Lundhede Planteskole?

Klik her for at afmelde

Email Marketing by ActiveCampaign