Preview

Roser med hyben – har du hørt om dem? 🌹

Det er vel først og fremmest blomsterne, vi fokuserer på, når vi vælger roser, men ind imellem kan vi fx også tænke på, om de er interessante efter blomstringen, og der kommer frugterne i fokus.

Frugterne på roser kaldes også hyben. De er til fornøjelse for både fuglene og os til et stykke hen på vinteren, inden fuglene tager dem, eller de ødelægges af frost.

Der er forskellige hybenroser, og særligt én vil jeg fremhæve - nemlig ’Fru Dagmar Hastrup’. Fru Dagmar Hastrup bliver omkring en meter høj. De ret store pastelrosa blomster ses fra juni til oktober, og fra sensommeren begynder de røde hyben at kunne ses. Det er en nem og nøjsom plante til flere formål i haven.

Rigtig god fornøjelse i haven 😃

Jens, Lundhede Planteskole.

Vil du gerne lære andre hybenroser at kende? 🌹

Der findes adskillige andre hybenroser og dem kan du læse mere om her.

Mozart
er meget rigtblomstrende sommeren igennem. Blomsterne er enkle, karminrøde med hvid midte og dufter. Den vokser opret med buede grene og kan blive godt en meter høj, dog op til 1,5 meter på gode steder. Om efteråret er den fyldt med ærtestore hyben. Den kan anvendes som prydbusk i haven og er flot som fritvoksende hæk.


Scharlachglut har fløjlsagtige, enkle blomster i en meget stærk skarlagenrød farve i juni-juli med mange, fremtrædende gule støvdragere. Om efteråret og hen på vinteren har den store, orangerøde, pæreformede hyben. Scharlachglut bliver op til to meter høj med lange, let overhængende grene, som i nogle vintre kan fryse lidt tilbage, men det er sjældent noget, der betyder ret meget. Kan anvendes som enkeltplante eller i grupper.

St. Nicholas
bliver op til 1,5 meter høj. I juni-juli har den halvfyldte, mørkrosa blomster med en let duft. Den har mange røde hyben, som kan holde længe. St. Nicholas kan anvendes som enkelt prydbusk eller i en gruppe, og der kan blive en fin hæk af dem. Nicholas hører til Rosa damascena og er hårdfør.

Suaveolens får store, hvide, halvfyldte blomster i juni-juli. De har en stærk og behagelig duft. Efter blomstringen kommer mange ægformede, røde hyben. Det er meget hårdfør, fordringsløs og let dyrkelig rose, som kan anvendes alene, i grupper eller som espalier. Tåler også en del skygge, fx ved en nordvæg. Højden bliver omkring to meter.
FRU DAGMAR HASTRUP

rugosa, barrodet

136,-


MOZART

moscata, barrodet
SCHARLACHGLUT

gallica, barrodet

136,-


ST. NICHOLAS

damascener, barrodet

136,-


SUAVEOLENS

alba, barrodet

136,-


KØB / MERE INFO
ROSENJORD

Champost

43,-Lundhede Planteskole, Gindeskovvej 22, 7540 Haderup, Denmark
info@lundhede.com   |   www.lundhede.com

Ønsker du IKKE flere nyhedsbreve fra Lundhede Planteskole?

Klik her for at afmelde

Email Marketing by ActiveCampaign