Preview

Tid for staudeplantning

September og ind i oktober er en rigtig god periode at plante stauder i.

De kan hurtigt få rodfæste og blive godt etableret, inden vinterkulden tager fat. Det er det samme, om du skal fylde op i et eksisterende staudebed eller tilplante et helt nyt.

Sørg for at jorden er fri for flerårigt ukrudt samt at den er porøs, så planterne nemt kan sætte rødder. Dermed bliver stauderne bedre i stand til at optage vand og næring.

Det betaler sig altid at lave en plan for tilplantningen, uanset om det er få eller mange planter, det drejer sig om. Er det et bed med mange planter, er det nemmest at fordele planterne i bedet og finde den rigtige placering, inden de tages ud af potterne, og du går i gang med selve plantningen.

CHAMPOST
JORDFORBEDRING

Champost Jordforbedring er 100% organisk og har bedre jordforbedrende egenskaber end sphagnum. Begræns mængden af ukrudt med jordforbedring fra Champost.

ACHILLEA MILLEFOLIUM 'Apfelblüte'

Røllike med de fineste rosafarvede blomster. Skab lidt romantik i haven med Apfelblüte, der også egner sig perfekt som bunddække.PHLOX PANICULATA
'Blue Paradise'

Fortryllende høstfloks med navnet Phlox Paniculata 'Blue Paradise', der med sine blålilla, duftende blomster imponerer hvor end den står.
Vil du have lækre jordbær i haven næste år?


Hvis du gerne vil høste lækre jordbær til næste år, er den næste tid perfekt til at plante nye jordbærplanter.

Det ideelle for godt udbytte og vedvarende sunde planter er, at jordbærplanter højest bliver tre år, hvorefter de kasseres: Arbejd hen efter at have en rullende udskiftning, så de tre år gamle planter hvert år fjernes og et andet sted plantes der nye planter. Begge dele lige eller kort efter jordbærhøsten.

Rigtig god fornøjelse i haven :-)

Jens, Lundhede Planteskole.

JORDBÆR 'Elsanta'

Elsanta er en hollandsk sort med store, lyse bær med hvidt frugtkød, der modner middeltidligt. Søde bær uden syre, som egner sig bedst til frisk brug. Her får du et stort udbytte og en kraftig vækst.JORDBÆR 'Sonata'

Flotte middelstore bær, der stammer fra Holland. Sonata har en kraftig smag og modner middeltidligt. Her får du bær, der egner både til frisk brug og frysning. Middel udbytte og kraftig vækst.PLANTESPADE 53 CM

Plantespaden fra Burgon & Ball er ideel både til plantning af jordbær og stauder. Spaden er fremstillet af rustfrit materiale, så her får du et redskab, der holder sig pænt i mange år.

Lundhede Planteskole, Gindeskovvej 22, 7540 Haderup, Denmark
info@lundhede.com   |   www.lundhede.com

Ønsker du IKKE flere nyhedsbreve fra Lundhede Planteskole?

Klik her for at afmelde

Email Marketing by ActiveCampaign