Dyrk superfood i haven

Ja, du læste rigtigt …

Flere frugter og bær bliver nævnt som superfood. En af dem er surbær, Aronia. Det er samtidig en af de buske, der har næsten alle fordele. Den har kønne, hvide blomster om foråret, et frisk og sundt løv, flotte efterårsfarver samt sorte frugter, der pryder busken. Og som nævnt er den blandt de sundeste, vi kan dyrke.

Busken er nem at dyrke, fordi den er nøjsom og tåler flere forskellige vækstvilkår. Den trives dog ikke i mørk skygge, men behøver absolut ikke fuld sol.

Arten Aronia melanocarpa fås som barrodsplanter til hæk og læ og den fås som Færdighæk, som netop vidner om den brede anvendelighed. Vi har tre sorter af surbær – 'Aron', 'Hugin' og 'Viking', som du bør vælge, hvis du vil have helt ensartede planter med god frugtbæring og ensartede frugter.

De er også fuldt ud anvendelige til fx hækplantning - blot noget dyrere end barrodsplanterne, fordi sorterne leveres i potter og er stiklingeformerede, der er mere bekosteligt end frøformering, som bruges til arterne.


Ugens gode gerning i haven


Jordtemperaturen har indtil nu været over 8° C, og det betyder at planternes rodaktivitet først stopper i den kommende tid, hvor vi må forvente lavere jordtemperaturer.

Det betyder også, at ukrudtet har vokset indtil nu. Så er det længe siden, du har luget i haven, er det måske tid for det nu.

Ukrudtet vil nok ikke skade noget, hvis det får lov at overvintre, men det er nu rart at vide, at det ikke er det første, du skal i gang med, når foråret melder sig.

Rigtig god fornøjelse 😃

Jens, Lundhede Planteskole.

ARONIA MELANOCARPA

'Hugin'


Salgshøjde: 40-60 cm
Surbær

158,-


ARONIA MELANOCARPA

'Aron'

Salgshøjde: 40-60 cm
Surbær


ARONIA MELANOCARPA

'Viking'

Salgshøjde: 40-60 cm Surbær

158,-


STÅL
HÅNDHAKKE


Burgon & Ball

225,-


RUSTFRI 
STAUDESPADE


Burgon & Ball

355,-


KØB / MERE INFO
RUSTFRI PLANTEREDSKAB

Burgon & Ball

176,-Lundhede Planteskole, Gindeskovvej 22, 7540 Haderup, Denmark
info@lundhede.com   |   www.lundhede.com

Ønsker du IKKE flere nyhedsbreve fra Lundhede Planteskole?

Klik her for at afmelde

Email Marketing by ActiveCampaign