Preview

Så næste års sommerblomster nu

Mon ikke nogen af jer studser lidt over denne overskrift. Det er selvfølgelig heller ikke helt rigtigt, men der er mening i det alligevel.

Der er nemlig ganske få af dem, som vi kalder sommerblomster, der er lang tid om at blive klar til at blomstre. Det er dem, der kaldes 2-årige. De skal netop sås året før, de skal blomstre.

Vil du have lupiner eller måske stedmoder i haven?

Vil du have gyldenlak, studenternellike, stedmoder, lupiner, stokroser, ridderspore eller digitalis/fingerbøl til at blomstre i haven næste sommer, er det ved denne tid, frøet skal sås.

Hvis du sår dem ude nu, kan de nå at danne fine planter, der overvintrer og bliver i stand til at blomstre næste forår eller sommer.

Det er først og fremmest gyldenlak, studenternellike, stedmoder, der er 2-årige, mens lupiner, stokroser, ridderspore og digitalis/fingerbøl er stauder, som også kan sås meget tidligt i drivhus. Sås de tidligt, kan de måske nå at blomstre samme år.

Lad blomsterne så sig selv

Især stokroser og digitalis opfører sig ofte som 2-årige, der dør, når de er færdige med at blomstre. Man kan have dem i flere år, hvis de får lov at sætte frø, og så sig selv, eller man selv sår frøene for at have mere styr på, hvor de er.

Rigtig god sommer og god fornøjelse i haven :-)

Jens, Lundhede Planteskole.

 
 
STEDMODER
- Viola x wittrockiana

Toårig. Sjov plante med et attraktivt udseende med tydeligt krusede kronblade. Mellemstore blomster, som tåler vejr og vind. Stedmoder kan sås både forår og efterår.

LUPIN
- Lupinus x regalis


En fordringsløs, flerårig plante med fine blade og store blomsterklaser. God i blomstereng. Velegnet til snit. Blomstrer 2 gange pr. sæson, hvis blomsterstanden fjernes efter afblomstring.

RIDDERSPORE 
- Consolida orientalis


Ridderspore er en et-årig sommerblomst til bed og snit, som også egner sig til tørring. Denne sommerblomst har lange blomsterklaser i de skønneste blandede farver.

PICNICKURV 4 PERS.

Kvalitetspicnickurv i pil med rum til 2 flasker. Kurven er foret med grå/hvid stof med blomstermønster. Indeholder service til 4 personer.


PICNICKURV 2 PERS.

Picnickurv i pil med lækre læderdetaljer i grøn. Lyst stof med grønt mønster og blomster samt matchende service til 2 personer.PICNIC-KØLETASKE

Praktisk picnic-køletaske til 4 personer (2 rum - et til service og et kølerum)
Solid nylontaske med håndtag og lang skulderstrop.Lundhede Planteskole, Gindeskovvej 22, 7540 Haderup, Denmark
info@lundhede.com   |   www.lundhede.com

Ønsker du IKKE flere nyhedsbreve fra Lundhede Planteskole?

Klik her for at afmelde

Email Marketing by ActiveCampaign