Preview

Få den græsplæne, du altid har drømt om

August og september er den bedste tid på året til anlæg, omlægning eller renovering af græsplæner.

Jorden er fugtig og stadig varm, så græsfrøet spirer hurtigt eller rullegræsset får hurtigt rodfæste.

Det betaler sig at være omhyggelig med det forudgående jordarbejde. Få sten og ukrudt fjernet så grundigt som overhovedet muligt. Stil også efter at få jorden fuldstændig jævn, så der bagefter er en dejlig jævn græsflade - uden huller eller små forhøjninger.

Der kan også være behov for at gøre noget ved jorden lidt dybere. Hvis der er et hårdt, sammenpresset jordlag under det øverste jordlag, gælder det om at få det gennembrudt, ellers er der udsigt til dårlig vækst på de områder, fordi græsrødderne kommer til at trives dårligt på grund af for våd jord i perioder og iltmangel.

Læs mere om anlæg af græsplæne i vores guide om græsplæner.

HUNSBALLE GRÆSFRØ

Hunsballe Villa-turf besidder alle de egenskaber, en græsplæne skal have. Den er slidstærk og tåler løb og leg. Den bliver tæt og pæn med et ensartet, grønt udseende. Etableres hurtigt og kan gro de fleste steder.
HUNSBALLE GRÆSFRØ

Hunsballe Golf-Turf giver den fine, tætte og langsomt voksende græsplæne, der med den rigtige pleje bliver som et grønt, blødt tæppe - en græsplæne for feinsch-meckere. Golf-Turf er plejekrævende.

WEIBULLS EXTRA GREEN

Til den som vil have en tæt og eksklusiv græsplæne, som tåler det meste. Tørketolerant med god slidstyrke, vinter-hårdfør og modstandsdygtig over for sygdomme. En græsplæne af meget høj kvalitet.


Nyd dine frugter i haven - fjern frugt med svampepletter


Det våde, fugtige og varme vejr giver gode livsbetingelser for svampesygdommen Gul monilia, der kan ødelægge æbler, pærer og blommer.

Tætsiddende frugter samt frugter med bare ganske små sår er udsatte for at blive angrebet.

I løbet af kort tid kan en frugt rådne, og svampen kan fortsætte over på nabofrugter. Så der er god grund til jævnligt at gå en inspektionsrunde og fjerne alle de angrebne frugter. Også nabofrugter, der sidder helt op ad de angrebne frugter, fordi de som nævnt også nemt kan være smittet - og fjern dem helst helt fra haven.


Sommerhindbær beskæres nu


Sommerhindbærrene giver ikke flere bær i år, og de nye skud, der skal give bær næste år, er langt fremme. De nye skud skal bevares friske og sunde. Derfor fjerner vi alle de gamle grene, da der er stor fare for, at de har sygdommen stængelsyge, som svækker grenene.

Har grenene stængelsyge, vil de efterhånden vokse dårligt og give mindre og mindre udbytte. Derfor fjerner vi dem konsekvent hvert år, og gerne lige efter de sidste bær er plukket.

Vent med at beskære efterårshindbær
Det er noget andet med efterårshindbærrene, de giver jo først modne bær i sensommeren og efteråret, så de skal ikke røres med saksen nu. Først når de også er færdige med at bære langt senere på året skal alt væk, da der så kommer nye skud næste forår, der giver bær om efteråret.


Rigtig god fornøjelse i haven :-)

Jens, Lundhede Planteskole.

ÆBLETRÆ 'Rød Elstar'

Middelstort, rundt æble med gul grundfarve og orangegul kind. Plukkes i oktober, kan gemmes. Middelkraftigt, kompakt træ. Rigtbærende, fint spiseæble.  Kræver et andet æble i nærheden til bestøvning.


KIRSEBÆRTRÆ 'Burlat'

Middelstore røde til mørkrøde frugter. De er meget søde og saftige.
Modner allerede fra slutningen af maj. Er delvis selvbestøvende. Meget vinterhårdfør sort.BROMBÆR 'Thornfree'

Tornløs brombær med store, faste, aromatisk syrlige og smagende frugter. Anvendelse: September-oktober.
Vækst: Lange, rankende tornløse skud.


Lundhede Planteskole, Gindeskovvej 22, 7540 Haderup, Denmark
info@lundhede.com   |   www.lundhede.com

Ønsker du IKKE flere nyhedsbreve fra Lundhede Planteskole?

Klik her for at afmelde

Email Marketing by ActiveCampaign