Preview
Kom ukrudtet til livs - her får du 3 værdifulde tips ...

Bliv ukrudtsfri med disse tips


Du kan bruge forskellige materialer til at hindre fremspiring af ukrudt. En af mulighederne er et godt, tæt bunddække af planter, en anden er at lægge et tæt materiale ud på jorden. Ukrudtsdug er en mulighed på arealer, hvor der endnu ikke er plantet, men er der allerede plantet, kan ukrudtsdugen være besværlig at få lagt og få til at virke effektivt. Der kommer bl.a. bark- og træflis ind som en oplagt mulighed, og det bruges meget.

Kakaoflis hitter

Endnu en mulighed er kakaoflis, der efterhånden har været kendt en del år, som et effektivt jorddækningsmiddel. Men uanset, om du bruger kakaoflis eller andet dækmateriale, skal jorden være renset for flerårigt ukrudt, inden dækmaterialet lægges ud.

Allerede nu kan du rense jorden for eventuelt flerårigt ukrudt, jævne jordoverfladen og derefter lægge ca. fem cm kakaoflis. Når kakaoflisen bliver våd, danner den en porøs skorpe, fordi kakaoskallerne næsten limes sammen. Kakaoflis er ideel ved buske og træer, hvor det danner en køn overflade.


Sankthansurt pryder efterårshaven


En af de mest stabile og iøjnefaldende blomster i efterårshaven er vel nok sankthansurt, der hører til Sedumslægten. I årenes løb er der kommet adskillige sorter af sankthansurt, og vi har et udvalg af dem.

Som nævnt hører sankthansurt til planteslægten Sedum og den indeholder også meget lavtvoksende, tætte arter og sorter, som er gode til bunddække i sol. Det er fx Sedum spurium, Sedum kamtschaticum, Sedum ’Weihenstephaner Gold’ og Sedum spathulifolium. Disse bunddækkende blomstrer i løbet af sommeren.Har du spørgsmål til valg af bunddækkeplanter, fiberduge eller andet, så tøv endelig ikke med at kontakte mig på telefon 97 45 43 21 eller mail info@lundhede.com.


Rigtig god fornøjelse i haven! 🌳😀☀️


Mange hilsner
Jens, Lundhede Planteskole.
KAKAOFLIS

Biologisk

50 ltr


140,-


DÆKBARK

Fra Champost

50 ltr


35,-


KØB / MERE INFO
TRÆFLIS

Fra Champost

50 ltr


62,-


KØB / MERE INFO
'JOSÉ AUBERGINE'

Sedum Hybrid

Stenurt-sankthansurt


75,-


KØB / MERE INFO
SEDUM CAUTICOLA

Purpurrosa

Japansk stenurt39,-KØB / MERE INFO

'MATRONA'

Sedum Hybrid

Stenurt-sankthansurt


47,-


KØB / MERE INFO

GRATIS TIPS TIL HAVEN

Vores egen haveekspert,
Aksel, deler GRATIS ud af sine mange tips til haven både på:

Facebook

Hjemmesiden

YouTube 
 
 
Lundhede Planteskole, Gindeskovvej 22, 7540 Haderup, Denmark
info@lundhede.com   |   www.lundhede.com

Ønsker du IKKE flere nyhedsbreve fra Lundhede Planteskole?

Klik her for at afmelde

Email Marketing by ActiveCampaign