Preview

Nu plantes næste års jordbær

Jordbærsæsonen er overstået for dette år, så nu er det tid til at sørge for næste års høst af jordbær.

Jordbærplanter giver det bedste udbytte de tre første leveår. Derefter går det stærkt ned af bakke. Derfor bør du ikke have jordbærplanter, der er ældre end tre år. Det ideelle er at have tre hold jordbær på hhv. 1, 2 og 3 år. Efter høst i august fjerner du det tre år gamle hold og planter tilsvarende areal med nye planter. Husk også at plante i frisk jord, hvor der ikke har stået jordbær i de sidste 4-5 år. Planter man, hvor der tidligere har stået jordbær, er der stor risiko for at opformere jordbærnematoder (jordbærål), som ødelægger rødderne på planterne, som derfor vokser meget dårligt.

Jordbær skal have gødning om efteråret og ikke om foråret, hvor det kun medfører store og alt for mange blade.


TIP!

For at forlænge plukkesæsonen kan du plante flere sorter,
som modner efter hinanden.


JORDBÆR 'Korona'

Store bær, der modner middel tidligt. God smag. Egnet til frisk brug eller frysning. Stort udbytte. Middel til kraftig vækst.
JORDBÆR 'Florence'

Store bær, der modner sent. Bær med kraftig smag til frisk brug eller frysning. Stort udbytte. Kraftig vækst. Sund og hårdfør sort.

JORDBÆR 'Symphony'

Store bær, der modner sent. Kraftig smag. Egnet til frisk brug eller frysning. Stort udbytte. Kraftig vækst. Stammer fra Skotland 1994.

Prydgræsser med skønne blomsterstande

Nu begynder mange prydgræsser at vise deres værdier i form af forskellige blomsterstande, som er noget helt andet end det, vi kender fra stauder, roser og diverse blomstrende buske og træer.

Tag en ekstra tur rundt i haven og vurder, om der her og der kunne placeres en eller flere af de mange skønne prydgræsser.


Næring til roser og græsplæne


Hvis det er flere uger siden, du har givet roserne og græsplænen gødning, kan det være tiden nu. Begge dele skal have årets sidste gødning senest den 1. august. Strøer du gødning ud ret meget senere, risikerer du, at planterne ikke når at optage hele næringen, som så ender med at blive vasket ud. Du kan også risikere, at planterne bliver ved at vokse så længe, at de nye skud ikke bliver rigtig modne og er for bløde, når vinteren kommer.

Vi kan få længere varme og tørre perioder i august, og i de tilfælde må du også godt give roserne en god tår vand, især på let, sandet jord. Hvis roserne hverken mangler vand eller næring, kan de fortsat give pænt med blomster.


Rigtig god sommer og god fornøjelse i haven :-)

Jens, Lundhede Planteskole.

JAP. BLODGRÆS

Imperata cylindrica 'Red Baron' - også kaldet Japansk Blodgræs er en fantastisk flot prydgræs, hvor den ene halvdel af bladene er grøn, den anden er blodrød. Om efteråret bliver bladene brunlige.


BLÅAKS

Sesleria heufleriana er en dekorativ, blåsort aks med stedsegrønne blade, der er mørkegrønne på oversiden og blålige på undersiden. På grund af sin lave tuedannende karakter er den også god som bunddække.


STAR

Carex oshimensis 'Evergold' - også kaldet Star har stedsegrønne, lange gule blade med grøn midterstribe. Utrolig smuk stedsegrøn græs, som egner sig perfekt til bunddække.


Lundhede Planteskole, Gindeskovvej 22, 7540 Haderup, Denmark
info@lundhede.com   |   www.lundhede.com

Ønsker du IKKE flere nyhedsbreve fra Lundhede Planteskole?

Klik her for at afmelde

Email Marketing by ActiveCampaign