Preview

Forbered planterne på kulden

Selvom det endnu ikke er nødvendigt at dække de sarte og frostfølsomme planter i haven, er det rart at være forberedt, når der varsles længerevarende og hård frost.
Du kan ikke gøre ret meget ved temperaturen, men du kan beskytte planterne mod blæst og sol, for det er ofte en kombination af blæst, sol og frost, der ødelægger de følsomme planter.

Brug grene fra nåletræer

Til dækning og beskyttelse ude i haven kan du bruge gran- og fyrregrene eller grene fra andre nåletræer. Derudover kan du bruge forskellige materialer, der er produceret til formålet. Fælles for dem er, at de giver læ til planterne og skygger for solen.

Gør det pænt med stråmåtter

Vil du pakke lidt større planter ind og samtidig gøre det pænt, kan du fx sætte stråmåtter omkring planterne og fylde op inde i dem med tørre, visne blade.

Læg eventuelt et stykke plast over bladene og dæk det med fx grangrene, som holder plasten på plads og skjuler dem samtidig. Plasten holde bladene nogenlunde tørre vinteren igennem. Pak ikke planterne helt ind i plast, det bliver for tæt.
Vi har andre hegn til afskærmning, som også kan bruges til vinterbeskyttelse. Fx stråmåtter, bambushegn, pilehegn samt salt- og frostmåtte.

Pas på de nye planter – få tips her

Planter du Rhododendron og stedsegrønne nu eller har gjort det i efteråret, kan det være klogt at beskytte dem, hvis de står et sted, hvor de udsatte for blæst og sol. Til formålet kan du også anvende de materialer, der er nævnt i ovenstående tekst.


Spar på varmen – isoler drivhuset med boblefolie


Vil du anvende drivhuset til opbevaring af sarte planter, kan du få behov for ekstra varme i de kolde perioder. Du kan spare på opvarmningen ved at isolere med boblefolie.

Sæt boblefolie på indersiden af drivhuset, og har du kun behov for et mindre areal, kan du lave et lille telt af boblefolie i drivhuset og sætte en drivhusvarmer inde i teltet. På den måde kan du få sarte planter sikkert gennem vinteren.
Rigtig god fornøjelse 😃

Jens, Lundhede Planteskole.

STRÅMÅTTE

100 x 300 cm229,-


PILEHEGN

180 x 300 cm1358,-


KØB / MERE INFO
BAMBUSHEGN

90 x 300 cm592,-


KØB / MERE INFO
NOBILIS-GRAN

Sølvgran47,-


KØB / MERE INFO
SALT- OG FROSTMÅTTE

62 x 500 cm


686,-


KØB / MERE INFO
POP UP FROSTBES.

45 x 80 cm217,-


KØB / MERE INFO
Lundhede Planteskole, Gindeskovvej 22, 7540 Haderup, Denmark
info@lundhede.com   |   www.lundhede.com

Ønsker du IKKE flere nyhedsbreve fra Lundhede Planteskole?

Klik her for at afmelde

Email Marketing by ActiveCampaign